Afdrukken

2017 Salland route

Door Erik Jansen op . Gepost in 2017

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (20170709_ATV_Salland.pdf)20170709_ATV_Salland pdfMarcel Doornbos809 kB283

Zet zondag 9 juli alles aan de kant voor een ritje door het prachtige Overijsselse Salland. Om de rit PUIK te beginnen, verzamelen we om 9.30 uur bij gelijknamig café aan de Markt 48, 7731 DB in Ommen.

vechtdal1Salland is gelegen aan de oostzijde van de IJssel tussen de plaatsen Deventer, Zwolle, Hardenberg en Holten. We zijn er in het verleden weleens zijdelings doorgekomen. Maar deze keer wordt het een aaneensluiting van uitsluitend lekkere stuurweggetjes in dit specifieke gebied.

Vanaf het PUIK(e) begin hier toeren we het toeristische Vechtdal in. Wie is er nog nooit op vakantie geweest? Het heeft namelijk de grootste campingdichtheid van Europa. Wees niet bevreesd. We komen met gemak door de vakantiegangers.

vechtdal3Na Hardenberg slingeren we in zuidelijke richting, waar de koffiestop is in de tuin van Jansen.

vechtdal4Na de herstart maken we een lus door kleine buurtschappen en gehuchten, zoals Archem, Vilsteren en Laag Zuthem. Om vervolgens uit te komen in de Parel van Salland Luttenberg. Bekend van het wereldkampioenschap gatgraven en zwientietikken. Hier gaan we lunchen en staat misschien wel iets van een knorbeest op de kaart.

vechtdal5Met de buik vol hervatten we onze tocht voor het derde deel van de rit. Deze bestaat uit veel klinkerweggetjes, boomrijke lanen en zelfs een stukje zandweg.

vechtdal6

vechtdal7Als dat allemaal goed is gegaan, kunnen we in Lettele opgelucht een alcoholvrije borrel drinken bij café-restaurant De Koerkamp.

Groet, Erik Jansen