Afdrukken

2017 Limburg

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2017

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (20170507_ATV_Limburgrit.pdf)20170507_ATV_Limburg pdfMarcel Doornbos267 kB272

Zondag 7 mei 2017, Limburg rit

startplaats Mc Donalds Nederweert, Randweg West 1, 6031 RS Nederweert

verzamelen vanaf 10.30 uur
vertrek in groepen vanaf 11.00 uur
eerste gedeelte 85 km
tweede gedeelte 120 km

Klik op lees meer voor vervolg (route voor leden) en de PDF.

moeilijkheidsgraad eenvoudig, goed te rijden wegen

route Garmin GPX, twee delen
kaartmateriaal City Navigator NTU 2018.1
Rituitzeter: John Teheux

De Limburgrit is opgebouwd uit twee stukken.

2017limburg01 Het eerste stuk gaat in een redelijk rechte lijn zuidwaarts via Ell, Hunsel, Ittervoort om via het witte stadje Thorn richting Wessem de Maas over te steken. Vanuit Maasbracht volgen we het Julianakanaal richting Roosteren, Urmond en Stein. Vanuit Stein gaan we richting Geulle, waar we de Slingerberg gaan beklimmen. Een helling die in menig Limburgse wielerklassieker is opgenomen. Vanuit Geulle steken we langs het vliegveld MMA door richting Waterval om uiteindelijk boven op de Adsteeg bij de St. Hubertusmolen aan te komen voor een heerlijke a-la-carte lunch bij Aan de Meule.2017limburg022017limburg03

Na de lunch maken we een rondje door het heuvelland. De St. Hubertusmolen achter ons latend, rijden we naar Valkenburg aan de Geul, een bekend toeristendorp. Via Bemelen, Cadier en Keer zakken we helemaal af naar het zuidelijkst gelegen kerkdorp, Mesch.
Vanuit Mesch gaan we in oostelijke richting naar het hoogst gelegen dorp, Vaals. Onderweg zijn er verschillende gelegenheden om een kop koffie of iets fris te drinken. Voor de ijsliefhebbers is onder in Camerig de ver over de landsgrenzen bekende ijskraam te vinden. Als het mooi weer is, zie je de mensen vanzelf in de rij staan.

Vaals achter ons latend, gaan we weer in Noordelijke richting, Mechelen, Partij, de Gulpenerberg op en de Koning van Spanje naar beneden. Na Gulpen rijden we langs de brouwerij van Limburgs beroemdste biermerk, Brand Bier. Dat trouwens overal langs de route verkrijgbaar is. Via Ubachsberg, Voerendaal en Nuth gaan we naar Schinnen.

2017limburg04
Je ziet de Alfa bierbrouwerij niet, maar je gaat ze ongetwijfeld ruiken.2017limburg05

Na deze reuk-exercitie gaan we een klein stukje over Duits grondgebied richting noorden. Voor de oplettende motorrijder is er rechts een tankstation in Süsterseel met zeer interessante benzineprijzen.

 

 

Als we Höngen achter ons laten komen we weer op Nederlandse wegen, Koningsbosch en dan naar Echt waar de eindstreep bij de Mc Donalds in Echt ligt. Een paar honderd meter verder is de oprit van de A2 in Noordelijke richting.

 

 2017limburg06