Afdrukken

ATV West Friese Ronde Venen Reprise rit 2013

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2013

De ATV Westfriesevenenrit zal nogmaals gereden worden, hopelijk dit jaar wel met goed weer! Het startpunt van deze route is wederom bij de McDonalds, Kleine Wijzend 1, 1647 DT in Berkhout.

We verzamelen vanaf 10:00 uur waarna de eerste groep om 10:30 zal gaan rijden. Vanaf het vertrek bij de McDonalds zal de route jullie al slingerend meevoeren langs mooie vergezichten die Noord Holland te bieden heeft. We zullen dorpjes passeren zoals Berkhout, Grosthuizen en Oudendijk welke vallen onder de gemeente Koggenland.

20130602 foto1We slingeren via de achterkant van Schardam waar we een mooi uitzicht over de polder hebben verder in de richting van Beets.

We verlaten Beets om via “bekende plekken” zoals Oosthuizen en Middelie welke deze keer van een andere kant bekeken gaan worden richting de “Purmer” te rijden, hierbij laten we Purmerend rechts liggen!!!! We laten de “Purmer” achter ons en begeven ons in de richting van streek “Waterland”. Hier Komen we langs o.a. Ilpendam, Watergang, Zunderdorp en Ransdorp. (Ook deze plaatsen bekijken we deze keer van een hele andere kant!)
20130602 foto2

En denk ook deze keer bij het verlaten van Ransdorp om rustig aan de wit geschilderde brug te passeren, op naar de Ringweg Noord A10!!! Nadat we de snelweg A10-A1 verlaten hebben sturen we binnendoor in de richting van het vestingstadje Weesp. Oplettende motorrijders hebben de nieuwe Uyllanderbrug over het Amsterdam Rijnkanaal zien liggen.

We gaan het eerste deel van deze rit eindigen bij restaurant “ Uit en Meer” met uitzicht over de Vecht! Restaurant “Uit & Meer” Uitermeer 5 1381 HP Weesp In het 2e deel van de WestFriesRondeVenen Reprise rit verlaten we Noord-Holland en gaan we verder in de Provincie Utrecht en rijden we langs de rivier de Vecht om via Nigtevecht in Vreeland te komen, beide onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht.

20130602 foto3

We laten de “Vecht” aan onze linkerhand liggen en gaan we via Loenersloot op zoek naar riviertje de Angstel, hierbij hebben we een mooi uitzicht op Oukoper Molen, deze word het vaakst bekeken vanaf de A2. We laten de Angstel achter ons en rijden via Nieuwer-Ter AA naar de buurtschappen Oud-AA, Oukoop en Portengense Brug. Ook hier zal je verstelt staan van alle mooie vergezichten van het steeds veranderende landschap. We rijden door Vinkeveen heen om al slingerend langs het Amstel-Drecht kanaal, Bullewijk en Holendrecht langs de zijlijn van de A2 uit te komen en te zien hoe het verkeer voorbij raast! We zijn nu bijna aan het einde van deze rit. Voordat we deze afsluiten rijden we nog door het mooie Baambrugge en raken we nog een klein stukje van Abcoude aan om via Gein-Zuid aan te komen bij het eindpunt van deze route namelijk Boerderij Langerlust waar we onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje fris de dag nog eens door kunnen nemen! Eindpunt: Brasserie Het Koetshuis Provincialeweg 24 Amsterdam-Zuidoost Boerderij en Brasserie Langerlust zijn niet zomaar een congrescentrum en brasserie; Langerlust is tegelijkertijd een leer-werkbedrijf van Pantar Amsterdam.

20130602 foto4

Langerlust is in 2007 opgericht in samenwenwerking met Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en Stichting Werkwijs. Langerlust biedt leer-werkplekken voor een diverse groep deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemers worden in het leer-werkbedrijf intensief begeleid door hiervoor opgeleide professionals. De deelnemers hebben met elkaar gemeen dat ze gebaat zijn bij passende begeleiding. De deelnemers kunnen verschillende soorten werk doen op uiteenlopend niveau. Er is aandacht voor sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden en beroepsgerichte activiteiten. Deelnemers kunnen zich op Langerlust bijvoorbeeld bekwamen in de horeca, de administratie, schoonmaak, groen en techniek. Gemiddeld zijn er tussen de 30 en 40 deelnemers op Langerlust in traject; sinds 2007 zijn er 30 deelnemers uitgestroomd naar een reguliere baan.

20130602 foto5

Ik hoop jullie allemaal te mogen ontvangen op 2 Juni 2013!!!!!!!! Groet Roland