Afdrukken

Stille Waters, Destelbergen

Door Patrick Antjon op . Gepost in 2009

Vrienden, volgende week staat weer één van de mooiste ritten van het jaar op het programma! Patrick & José voeren ons vanuit de streek rondom Gent richting het Antwerpse waarbij rivier De Schelde veelvuldig gadegeslagen kan worden. Het kasteel van Laarne, het Donkermeer, de dijken van Moerzeke, de meanderende Schelde zullen misschien nu alleen tot de verbeelding spreken, volgende week wordt het een prachtige realiteit!

Dit alles wordt aangevuld met vele schilderachtige plaatsjes, Vlaamse Kasseien en last but not least een werkelijk fantastische blik op de skyline van Antwerpen die kilometers lang te bewonderen valt. In dit alles wordt de inwendige mens uiteraard ook niet vergeten waarbij de Vlaamse keuken en keuzes van Patrick & José zeker niet teleur zullen stellen. Julie MOETEN daar denk ik bij zijn!

Naar jaarlijkse traditie staat alweer een rit doorheen het Belgenland op de kalender (ze worden wel zeldzaam, dus Belgische Vardero Vrienden, aan het werk!). Hoe diep in België ook, we proberen steeds de Nederlanders geen gevoel van ontheemding te geven. Een schier onmogelijke opdracht, weten we wel als we nog maar van het verreZuid-Frankrijk terug zijn en de gele autonummerplaten tot in de kleinste spelonken zagen opduiken, maar toch.
Vandaar dat we het niet te ver gaan zoeken maar toch met alle nodige ingrediënten zoals water, vlakke landschappen en... bitterballen.

Verzamelen doen we in Destelbergen (onze thuishaven) in café-feestzaal Admiraal, Dendermondsesteenweg, 228. Vanaf Antwerpen een kleine 50 km., dus helemaal niet zo ver weg. Koffie (nog zo’n noodzakelijk ingrediënt) zal klaar staan voor we de weg op trekken.

Van Destelbergen gaat het eerste deel van zo’n 50 km naar Laarne (met een fly-by langs het kasteel), naar Overmere (waar het Donkmeer het eerste stille water op onze weg is) naar Zele, Hammeen tenslotte langs de dijken van Moerzeke om aan de oever van de Schelde van een eerste koffiestop te genieten. Daar op het terras vertoeven met zicht op de meanderende Schelde vraagt om zonnig weer, waar we dan ook meteen maar van uitgaan.

a

Een tweede deel van goed 50 km. zullen de Schelde-oevers onze gids zijn langs schilderachtige plaatsjes als Steendorp, Temse, Weert, Bornem (waar nog maar pas de kadavers van de laatste Dodentocht – een 100 km lange wandeltocht, jaarlijks in het hete augustus – geruimd zijn), Wintam en St.-Amands waar in het etablissement Kaai24 de hongerigen zullen gespijsd worden.
Alweer kan dit met zicht op een Schelde-bocht en laat het nu toevallig die dag ook Kaaifeesten zijn, nog een reden voor de weergoden om gunstig gestemd te zijn.
We worden er tevens verwelkomd door dichter Emile VERHAEREN, Vlaams van geboorte maar om te rijmen en dichten moest het blijkbaar in het... Frans. Het Scheldewater met zijn internationale bestemmingen en Franse oorsprong zullen er misschien voor iets tussen gezeten hebben.

Gespijsd en gelaafd zijn we klaar voor het stevig laatste gedeelte van de rit, zo’n 72 km lang. Het leidt ons via Waasmunster kronkelend en langs menig kasseibaantje (ja, ’t is wel een rit voor Varadero’s, dus jammer voor de Beemers en anderen) naar de polders in het Waasland om Antwerpen langs zijn Linkeroever te bereiken.

b

Wij garanderen u een binnenkomst in Antwerpen die u nog nooit overkomen is. De gehele Antwerpse skyline, kathedraal, Boerentoren, Nieuw Gerechtshof, kilometers lang te zien vanop Linkeroever, terwijl langs typische trekpleisters gereden wordt zoals de Seefhoek, het strand van St.-Anneke, de voetgangerstunnel én de Kennedytunnel die we dit keer, zonder de minste file, nu eens niet INrijden maar er wel BOVENOP.

c

De eindstop ligt strategisch in het centrum van Linkeroever, in het etablissement PiccoBello, op een steenworp van de oude tunnel (om via de Antwerpse haven naar Bergen op Zoom te kunnen uitwijken) of via de E34 richting Rotterdam te koersen.

172 kilometers gegarandeerd rijplezier, zo vlak bij. Geen enkele reden dus om thuis te blijven.
We zien jullie graag in grote getale op zondag 6 september, met goed weer.
Graag tot dan.

Patrick en José

Verzamelen: 10 uur, café-feestzaal Admiraal
Dendermondsesteenweg 228, Destelbergen (vanaf Antwerpen een kleine 50 km)

P.s. een aantal rijders zijn van plan om reeds zaterdag richting Gent te vertrekken. De Markt schijnt daar een waar Ghetto voor motorrijders te zijn.........