Afdrukken

Zand Veen en Bajes toer, de Wijk

Door Wim de Boer op . Gepost in 2009

De Start: We verzamelen omstreeks 10.00 uur bij Brasserie De Olde Stee, Dorpsstraat 72, De Wijk, 0522-442600, tegenover de Wiekermeule in de Wijk (Drenthe). Behalve koffie kunnen ze hier ook erg lekkere broodjes serveren.

Tanken op 100 meter. De eerste groep zal om ongeveer 10.30 uur starten.De Route:
We beginnen, om er goed in te komen, rustig aan richting Ruinen en belanden via leuke binnendoorweggetjes uiteindelijk op ons koffieadres, te weten Dorpscafé Warmolts aan de Schoolstraat 2, 0593-322355/322288 in het museumdorp Orvelte.

Na de koffie gaan we verder door Nationaal Park Drentsche Aa, om via oa Rolde waar we langs het Hunebed komen maar ook via Peest en Zeijen uit te komen in het gevangenisdorp Veenhuizen. Hier lunchen we in het restaurant bij het Gevangenismuseum, Oude Gracht 1 te Veenhuizen, 0592-388264.
zand veen en bajes tourNa de lunch gaan we weer vrolijk tegen aan en doorkruisen we de Nationale parken Fochteloërveen en Het Drents Friese Woud om kruip-door sluip-door via oa de Brink in Dwingeloo over machtige stuurweggetjes uiteindelijk weer bij Brasserie ‘’De Olde Stee’’ uit te komen.

Steekwoorden voor deze route:
Drenthe op z’n mooist, authentieke dorpjes, heidevelden, vennetjes, prachtige bossen, schitterende vergezichten en natuurlijk ook dit jaar weer bochten, heel veel bochten.

Tot ziens op 5 juli!