Afdrukken

Branbant grensrit Oisterwijk

Door Noël Wilborts op . Gepost in 2009

brabant2009_1 De start van de Brabant Grensrit begint in Oisterwijk, “de Parel van Brabant”. De altijd gezellige Lind met zijn vele terrasjes is dit keer onze startplaats. Van hieruit gaat het door de Oisterwijkse bossen en langs de vennen en uitlopers van natuurgebied de Kampina, richting Lennisheuvel en Oirschot.

We steken hier het Wilhelminakanaal over dat we later weer terug zullen zien. Via Haghorst komen we in Baarschot, bij herberg “de Schuur” voor de koffiestop.

brabant2009_2Na de koffie rijden we door het prachtige Brabantse land en komen na Reusel België binnen en rijden langs de fraaie Abdij van Postel. We kunnen hier even stoppen om een heerlijk abdijbrood te kopen. We vervolgen onze weg langs recreatiedomein “het Zilvermeer” op weg naar de lunchstop in het hartje van Retie bij “Taverne Lindenhof”.

Na de lunch vervolgen we onze weg door de fraaie buitenwijken van Retie en rijden langs Turnhout en Ravels naar Weelde, om vervolgens bij Poppel weer Nederland in te rijden. We rijden dan door landgoed “de Utrecht” en komen door Hilvarenbeek. Nadat we het Wilhelminakanaal wederom gekruist hebben komen we bij Moergestel wederom de Oisterwijkse bossen binnen.

brabant2009_3Onze rit eindigt bij Best Western Hotel “de Druiventros” in Berkel-Enschot waar we onder het genot van een glaasje fris, we moeten tenslotte nog naar huis, kunnen uitblazen. Dit hotel ligt aan de oprit van de snelweg zodat je na afloop ook weer snel weg kunt.

Dus kom naar het gezellige en gastvrije Hart van Brabant en maak een uitstapje naar onze zuiderburen.

Tot ziens op zondag 14 juni.